Zaalsporten

 
 

Yoga

Yoga betekent letterlijk vereniging van lichaam en geest. Yoga neemt lichamelijke oefening als vertrekpunt en is een manier om het lichaam, geest en emoties in harmonie te brengen en daarmee een middel om innerlijke rust te vinden. Uitgangspunt is de bewustwording van je eigen lichaam (de spieren, de ademhaling etc.). Door de ontwikkeling van dit bewustzijn leer je jezelf beter kennen. Word je rustiger en evenwichtiger.

Bij PK Sport bieden we:

Poweryoga | Intensive Yoga op woensdagavond en vrijdagochtend
Power Yoga is een dynamische vorm van yoga. Een groot serie houdingen volgt elkaar op. Het is een verrijkende en diepgaande manier om ontwikkeling van kracht, bewustzijn en flexibiliteit van je lichaam te verkrijgen. Hierdoor treedt er een weldadige stimulans op voor een balans tussen lichaam en geest. Het accent ligt op continuïteit. De vloeiende bewegingen, gepaard gaand met een gecontroleerde ademhaling activeren energiestromen in je lichaam. 'Power' staat dan ook niet voor macht of kracht, maar voor energie. Je zult dan merken dat door de continuïteit in concentratie, ademhaling en beweging, de lichaamshoudingen/asana's eigen worden.

Kortgezegd: Poweryoga is een vorm van fitness voor een sterk en gezond lichaam. Het is een krachtige, dynamische vorm van yoga.

Mindful Yoga | Flow Yoga op zaterdagochtend
Aandacht en leven in het NU! Mindfulness en Yoga is een training in aandachtig waarnemen zonder oordeel, zoals het is op het moment dat het zich voordoet. Jij en jouw lichaam! Mild naar jezelf kijken. Oplettend zijn. Het is een vorm van zelfonderzoek. Door de ademstroom te volgen blijf je in het HIER en NU. Wil je het NU ervaren, doe dan met deze yoga mee. Bewust met je ademhaling omgaan door middel van yoga- en meditatie-oefeningen. Jij bent er niet voor de yoga, maar de yoga is er voor jou! In deze les is er veel aandacht voor de houdingen. Voor een juiste houding en veel aandacht voor hypermobiliteit en blessures.

YinYoga op zondag
Yin is een rustige en meditatieve vorm van yoga. De verschillende houdingen, die altijd zittend of liggend zijn, worden 3 tot 5 minuten vastgehouden waarbij de spieren volledig ontspannen.
De houdingen bij deze vorm van yoga zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van dieper gelegen spieren, bindweefsel en gewrichten.

Senioren Fit
Sportief en gezellig bezig zijn met leeftijdgenoten en tegelijkertijd werken aan de conditie! Dat is waar het in de 55+ lessen om gaat. Er wordt gewerkt aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. De begeleidende instructeur houdt iedere les aantrekkelijk door steeds nieuwe oefenvormen aan te bieden. Men traint zowel in de fitnessruimte als in de sportzaal.

Conditie-training: 
Afwisselende groepstraining waar de volgende facetten van conditie aan bod komen: kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. De begeleidende sportinstructeur houdt iedere training gevarieerd door steeds nieuwe oefenvormen aan te bieden.

Crossboksen:
Crossboksen is een groepstraining, waarbij gebruik gemaakt wordt van de ‘kickbag', een cilindervormig kussen op een statief. Op deze kickbag worden verschillende boks- en traptechnieken geoefend. Er wordt in "teams" gewerkt. Één persoon houdt daarbij de kickbag vast, terwijl een ander de verschillende oefeningen uitvoert. Resultaat: vetverbranding, coördinatieverbetering, conditieverhoging en stressvermindering.

Callanetics: 
Een low-impact training, waarbij het accent ligt op het verstevigen van boven- en onderlichaam. Low-impact betekent dat er in de les niet wordt gesprongen. Daarom kunnen zowel beginners als gevorderden mee doen, terwijl toch iedereen op het eigen niveau kan werken. Een wekelijks variërend programma van grondoefeningen gericht op spierversteviging van de bekende probleemgebieden: buik, billen en benen.

Bodyshape:
Een intensieve training, die begint met een warming-up bestaande uit low-impact aerobics (zonder springen).Daarna wordt met grondoefeningen gewerkt aan versteviging van de borst- en armspieren en de buik-, bil- en beenspieren. Het uiteindelijke resultaat is niet alleen een beter figuur, maar ook een groter uithoudingsvermogen.

Pilates:
Pilates is een oefenmethode gericht op het bevorderen van de beheersing, soepelheid, coördinatie, kracht en tonus (natuurlijke gespannenheid) van de spieren, zonder dat ze in omvang toenemen.

Groupcycling/Spinning:
Maak kennis met Group Cycle bij PK Sport! Group Cycle heeft ons een hoop te bieden en zal zorgen voor een fantastische ervaring.

De fiets is zo gemaakt dat hij zoveel mogelijk een echte wielrenfiets, en zo ook de wielrensensatie, nabootst. Tijdens de les geeft het scherm op jouw fiets nauwkeurige tracking weer. Je weet hoe hard je hebt gefietst, wat voor afstand je hebt afgelegd en met welk wattage je dat doet, weerstand in levels en, bij aanwezigheid van een hartslagmeter, geeft hij ook jouw hartslag weer. Je kunt dan aan het einde van de training precies zien wat jouw prestatie is geweest. Jouw complete training kun je terugvinden in jouw MyWellness App.

Naast nauwkeurige tracking gaan wij werken met inspirerende content. Dat wil zeggen dat wij als lesgever allerlei data kunnen weergeven, maar ook sensationele beelden kunnen afspelen tijdens de les. 
Speciale trainingen op wattage, hartslag en beginners.
Voor meer informatie 0297-264666, of meld je aan voor een gratis proefles!

CrossCycling
Een combinatie van Spinning en circuittraining voor dames en heren.

Club Power:
Bodypower is krachttraining op muziek in groepsverband. Er wordt gewerkt met een 'Barbell', een stang waaraan gewichten gehangen worden. De zwaarte van de gewichten verschilt per persoon en per oefening. Iedereen traint dus op zijn eigen niveau. Het principe van Bodypump is: Veel herhalingen. Het resultaat? Spierversteviging in plaats van spiermassa.

BURN
De XCO BURN-training is een totaal training waarbij gebruik wordt gemaakt van een XCO-trainer. Je traint conditie, spieren en bindweefsel. Je verbrandt caloriën en het is de optimale buik/rugtraining(core) workout! De XCO-training is kort, effectief, simpel en met veel fun en power en geschikt voor iedereen.

Club Core
ClubJoy Core® is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker. Functioneel trainen staat centraal in deze les. Samen trainen, focus op de Core en een hoge intensiteit zorgen voor een snel effect.

CrossGym
Het uit Amerika overgewaaide CrossGym is sinds nu ook in Nederland een hype. CrossGym gaat terug naar de basis en gooit alle fitnessapparatuur overboord. No Machines, no mirrors, no excuses. Bij CrossGym wordt gewerkt met beperkte middelen, maar met veel variatie en creativiteit. CrossGym combineert krachttraining, trainen met het eigen lichaamsgewicht, vechtsport, gymnastiek, roeien en gaat een paar flinke stappen verder omdat iedereen 200% moet geven.

 

Ja, ik wil een gratis proefles!

Cookie instellingen