PK Sport Bosdijkloop 2023 parcoursrecord verbroken

PK Sport Bosdijkloop parcoursrecord verbroken
 
Toer Trimclub De Merel organiseerde zondag de 43e PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Wethouder Maarten van der Greft gaf het startschot bij alle afstanden op de Kerklaan. Deze editie heeft op de halve marathon zowel bij de heren als bij de dames een parcoursrecord opgeleverd. Brent Pieterse uit Nieuwkoop won met een knappe tijd van 1:11:41. Bij de dames was de overwinning voor Samantha de Knijff uit Almere met een snelle tijd van 1:23:52, beiden met een verbetering van het parcoursrecord.
 
Deelname
Het was bewolkt, soms wat lichte motregen, negen graden en een matige wind uit het noordwesten. Ideale omstandigheden om op alle afstanden volop strijd te leveren. Met meer dan 100 “thuislopers” uit de gemeente De Ronde Venen op een totaal van bijna 400 deelnemers.
 
Jeugdloop
Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Bram van de Ruit uit Utrecht onder het finishdoek door in een tijd van 3:44 min. Bij de meisjes won Evi Panhuizen uit Wilnis in 4:26 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.
 
5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Utrecht afkomstige Alexander Castanon in  17:11 min. Bij de dames was de overwinning voor Simone de Jong uit Wilnis in 23:44 min.
 
10 kilometer
De 10 kilometer had het grootste deelnemersveld met meer dan 150 deelnemers. De winnaar bij de heren was Indigo Tjan uit Utrecht met een snelle tijd van 35:05 min. “Het weer was goed, maar het parcours was pittiger dan verwacht vanwege de onverharde stukken, liep meteen op kop, ook dat was een flinke uitdaging vanwege de wind, een leuke wedstrijd als voorbereiding op de City-Pier-City Loop in Den Haag in maart“. Bij de dames won Lesley Dreyling uit Almere met een tijd van 40:57 min.
 
Halve marathon
Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer. Met een gevarieerd polderparcours, over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk). De overwinning ging bij de heren naar de uit Nieuwkoop afkomstige Brent Pieterse met een tijd van 1:11:41, een verbetering van het parcoursrecord. “Het ging vandaag best goed, mijn doel was om 1:12 te lopen om eigen PR te verbeteren, in de eerste kilometers had ik nog iemand voor me lopen, onderhield eigen tempo, maar kwam niet dichterbij, maar na 8 kilometer kwam ik toch bij hem en kreeg hierdoor extra motivatie, na 10 kilometer ging ik hem voorbij en ben vol doorgegaan, was goed weer om te lopen, ben heel erg tevreden, super mooi parcours”. Brent kreeg voor de tweede keer de wisselbeker, na een vorige overwinning in 2018. Johan Pluim uit Vinkeveen werd tweede met 1:13:31 en David Bouman uit Rotterdam derde met 1:16:18. Bij de dames was de overwinning voor Samantha de Knijff uit Almere in een tijd van 1:23:52, eveneens een verbetering van het parcoursrecord. “Dit was mijn eerste test in 2023 om te kijken hoe de wedstrijdconditie is, vond het parcours zwaar, door de wind en de onverharde stukken, zat vaak alleen, maar heb een goede race gelopen, ben blij met mijn tijd”. Samantha kreeg voor de derde keer de wisselbeker, na vorige overwinningen in 2017 en 2018. Odile Verzantvoort uit Deventer werd tweede met 1:28:22. De derde plaats was voor Mariska Visser uit Nieuwveen met 1:32:15.
 
Organisatie
Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren is het gelukt om de organisatie zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Kortom deze editie van de PK Sport Bosdijkloop was een gezellig en geslaagd evenement in Vinkeveen.
 
De 44e PK Sport Bosdijkloop wordt gehouden op zondag 18 februari 2024.
Cookie instellingen