Wegwerkzaamheden kruising Mijdrechtse Dwarsweg - Voorbancken - Bonkestekersweg

Van maandag 14 oktober t/m vrijdag 6 december 2024 wordt het kruispunt Mijdrechtse Dwarsweg – Bonkestekersweg in Vinkeveen afgesloten voor alle verkeer. Een rijplatenbaan wordt aangelegd voor de bus zodat die langs het werkvak kan rijden. In geval van calamiteit kunnen ook de nood- en hulpdiensten daar met gebruik van alarmlichten gebruik van maken.

Het overig verkeer wordt omgeleid via de N212 en N201 naar en van de Herenweg.

PK Sport, voorbancken, de wijk Vinkeveld en het doodlopend stuk Mijdrechtse Dwarsweg richting dorp zijn wel bereikbaar via het kruispunt. 

In de periode van 14 oktober t/m 10 november zijn die bereikbaar vanaf de N212 en Mijdrechtse Dwarsweg;
In de periode van 11 november t/m 6 december zijn die bereikbaar vanaf de Bonkestekersweg.
  • Fase 1 (14-10 t/m 15-10)
In de voorbereidingsfase is afgestemd dat de lijnbussen de werkzaamheden via het fietspad kunnen passeren om de bushaltes in Vinkeveen te bedienen. Het fietspad ter hoogte van de kruising is momenteel niet geschikt om met een bus op te rijden. Wij zullen het fietspad begaan maken voor de lijnbussen. Tijdens deze fase zal de weg afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan aan- en afrijden via zowel de Mijdrechtse Dwarsweg als de Bonkestekersweg. Houdt er rekening mee dat ons materieel mogelijk ook op de rijbaan aan het werk is. Het kan dus voorkomen dat u korttijdig moet wachten. Wij vragen u om stapvoets te rijden.
 
  • Fase 2 (16-10)
De bestaande asfaltverharding van de rijbaan wordt in één werkgang verwijderd. Tijdens het verwijderen van het asfalt blijft het voor bestemmingsverkeer mogelijk om via de Mijdrechtse Dwarsweg (ochtend) óf de Bonkestekersweg (middag) aan en af te rijden. Bij het verwijderen van asfalt wordt groot materieel ingezet. Het kan voorkomen dat u korttijdig moet wachten om een machine te passeren. Wij vragen u om stapvoets te rijden en de instructies van het werkpersoneel op te volgen.
 
  • Fase 3 (17-10 t/m 31-10)
Er wordt gewerkt aan het noordoostelijke deel van de kruising. Tijdens deze periode blijft Vinkeveld bereikbaar via de Mijdrechtse Dwarsweg. Ten behoeve van de bereikbaarheid van de Mijdrechtse Dwarsweg huisnummer 1-3 en de Ringdijk 6 wordt er een doorsteek in de berm gefaciliteerd tussen de Mijdrechtse Dwarsweg en de Voorbancken.
 
  • Fase 4 (01-11 t/m 15-11)
Er wordt gewerkt aan het zuidwestelijke deel van de kruising. Tijdens deze periode blijft Vinkeveld bereikbaar via de Bonkerstekersweg. Ten behoeve van de bereikbaarheid van de Vinkeveld wordt er een doorsteek in de berm gefaciliteerd tussen de Mijdrechtse Dwarsweg en de Voorbancken.
 
  • Fase 5 (N.T.B.)
De asfaltmachine moet nog definitief worden ingepland. Wij zijn momenteel in overleg met de gemeente over het aantal werkgangen waarin het asfalt wordt aangebracht. Het is mogelijk dat het asfalteren (deels) in de nacht wordt uitgevoerd om de bereikbaarheid van de omgeving zo veel mogelijk te waarborgen.
 
  • Fase 6 (20-11 t/m 29-11)
De lijnbussen kunnen weer gebruikmaken van de rijbaan, waardoor aan het fietspad langs het sportpark kan worden gewerkt. Tijdens deze fase zal de weg afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan aan en af rijden via zowel de Mijdrechtse Dwarsweg als de Bonkestekersweg.
 
Hou rekening met extra reistijd zo voorkom je dat je te laat ben voor je les, of training.

Met vriendelijke groet,

Team PK Sport


 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen